Intervisie

10 april 2019 en 24 april 2019 (2 daagse cursus)

Annet van den Hoek, Dr. Ir

€ 380 (€ 610 voor niet leden)

,

Over de cursusleider(s)

Annet van den Hoek heeft een eigen onderneming in de consultancy. Ze heeft veel ervaring met het adviseren en begeleiden directies, managementteams en projectteams waarbij de verbetering van de samenwerking centraal staat.

De inschrijvingsmogelijkheid voor deze cursus wordt binnenkort opengesteld/

Cursusinformatie

We hebben het allemaal wel eens. Een samenwerking die niet lekker loopt. Irritaties. Mensen die niet doen wat je van ze verwacht….We zijn gewend om dan naar de oorzaak te zoeken. Bij wie ligt het probleem? Welk onderdeel van de organisatie moeten we aanpakken?

Onze naam “10w40” is smeerolie voor de motor. Wij zien samenwerking als de motor van de organisatie. Die hapert soms ergens. We halen niet de hele motor uit elkaar maar bieden wat olie op die plekken waar het vast zit.En kijken hoe het systeem zichzelf weer herstelt….

Doelgroep

Alle studieadviseurs

Doelstelling

In het systeemdenken kijken we naar organisaties als levende systemen. We zien dan een netwerk van betrekkingen, onderlinge relaties en patronen in gedrag die elkaar constant beïnvloeden. Jouw positie in de organisatie bepaalt hoe je naar het geheel kijkt, hoe je handelt en hoe er naar jou gekeken wordt.

In de training systeemdenken maken we dat inzichtelijk. Wij helpen om de dynamiek die is ontstaan in de samenwerking bespreekbaar te maken; mensen kunnen zichzelf en elkaar dan ‘ontschuldigen’, ze krijgen een andere kijk op de zaak en creëren daarmee zelf nieuwe ruimte voor oplossingen.

Inhoud

Met een systemische blik leren reflecteren op de dynamiek en patronen in de samenwerking

- Tekenen van het netwerk van betrekkingen

- Narratieve bevraging van het systeem

- Circulair interviewen

- Herkennen van patronen en ontschuldigen

- Benoemen mogelijke interventies

- Herkennen van paradoxale boodschappen

- Verschuiven van aandacht van betrekkingen, naar structuur, naar inhoud

Resultaat

Werkwijze

Veel oefening met praktijkvoorbeeld van interactie, samenwerking en communicatieproblemen. Hiermee wordt het systeemdenken concreet te maken.

Literatuur

Hieronder vind je een opsomming van relevante lectuur uit onze literatuurlijst. Heb je zelf een suggestie voor een interessant boek, tijdschrift of artikel over dit onderwerp? Laat het ons weten!


Geen literatuur beschikbaar

Start inschrijving:

Einde inschrijving:
9 april 2019

Annulering mogelijk tot:
10 maart 2019

10 april 2019 en 24 april 2019 (2 daagse cursus)

€ 380 (€ 610 voor niet leden)