Archief cursussen

Heftige emoties en lastig gedrag, hoe ga je ermee om?

28 september 2016 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Steeds vaker voeren studieadviseurs gesprekken met studenten over beladen onderwerpen. In die gesprekken kunnen de emoties hoog oplopen. De emoties van die studenten kunnen ook de studieadviseur raken. In deze cursus leer je theorie en technieken om die gesprekken met meer vertrouwen te voeren en om lastige gesprekken om te buigen.  

Meer informatie en inschrijven

NLP

24 november 2016 Utrecht De psyche

In deze cursus leer je op actieve wijze een aantal NLP-technieken waardoor je dit onbewuste gedrag bewust kunt maken, en daardoor kunt veranderen. Over dromen, doelen en krachtgevende overtuigingen, zowel bij jezelf als bij de ander.

Meer informatie en inschrijven

Conflicthantering en bemiddeling

15 maart 2017 Utrecht Mediation en onderhandeling

In het dagelijks leven hebben we allemaal te maken met conflicten. Ook in je werk als studieadviseur kunnen er door verschillende belangen conflicten ontstaan. Deze cursus laat je kennismaken met de theorie over conflicten en reikt je handvatten voor mediation aan. 

Meer informatie en inschrijven

Het opzetten van cursussen, workshops en groepsbegeleiding

10 november 2017 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Groepsbegeleiding waarin studenten ervaringen uitwisselen en het gevoel krijgen niet de enige te zijn met hun probleem, vormt een meerwaarde op de individuele begeleiding van studenten. In deze cursus leer je hoe je diverse vormen van groepsbegeleiding kunt opzetten en inzetten. 

Meer informatie en inschrijven

Inleiding in de Rationele Emotieve Training, algemeen

15 maart 2018 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Opmerkelijke gedachten als “Ik kan nooit studeren als mijn kamer niet is opgeruimd” en “Als ik er echt voor ga, zal blijken dat ik eigenlijk te dom ben voor deze studie” komen regelmatig terug in studentenbegeleiding. Maar hoe kunnen we deze gedachten gecontroleerd aan de oppervlakte krijgen, uitdagen en counteren?

Meer informatie en inschrijven