Cursusaanbod

Het cursusaanbod voor voorjaar 2017 bestaat uit een combinatie van klassiekers, cursussen die van najaar naar voorjaar verplaatst zijn, en een nieuwe cursus.
We starten met de nieuwe cursus 'Het begeleiden van veranderingsprocessen'. Deze cursus is ontwikkeld voor de ervaren studieadviseur die die ervaring in wil zetten om de opleiding te verbeteren. Daarna volgt de cursus 'Mindset'. Eerder als eendaagse cursus  in het najaar aangeboden, maar gezien de goede ervaringen nu als tweedaagse opgenomen in het programma. Ook 'Conflicthantering en bemiddeling' is van het najaar naar het voorjaar verhuisd. 
De klassiekers 'Adviesvaardigheden' en 'Inleiding in de RET' sluiten het aanbod voor voorjaar 2016 af.
 
Heb je zelf kennis en ervaring die je wilt delen met collega's in de vorm van een workshop of training? Neem dan contact op via het contactformulier op de website.

Begeleiding in veranderingsprocessen

9 februari 2017 Begeleiding en gespreksvoering

Je kunt als studieadviseur een cruciale schakel vormen tussen student en opleiding. In deze cursus voor de ervaren studieadviseur leer je hoe je met  jouw inzichten en vaardigheden een professionele bijdrage kunt leveren aan de continue verbetering van de kwaliteit van de opleiding.

Meer informatie en inschrijven

Conflicthantering en bemiddeling

15 maart 2017 Utrecht Mediation en onderhandeling

In het dagelijks leven hebben we allemaal te maken met conflicten. Ook in je werk als studieadviseur kunnen er door verschillende belangen conflicten ontstaan. Deze cursus laat je kennismaken met de theorie over conflicten en reikt je handvatten voor mediation aan. 

Meer informatie en inschrijven

Adviesvaardigheden

30 maart 2017 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Studieadviseurs hebben dagelijks te maken met een scala aan hulpvragen of problemen. Een eenduidige oplossing lijkt lang niet altijd voorhanden. Hoe kun je in al deze situaties op een professionele wijze invulling geven aan je rol als studieadviseur?

Meer informatie en inschrijven

Inleiding in de Rationele Emotieve Training, algemeen

7 april 2017 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Opmerkelijke gedachten als “Ik kan nooit studeren als mijn kamer niet is opgeruimd” en “Als ik er echt voor ga, zal blijken dat ik eigenlijk te dom ben voor deze studie” komen regelmatig terug in studentenbegeleiding. Maar hoe kunnen we deze gedachten gecontroleerd aan de oppervlakte krijgen, uitdagen en counteren?

Meer informatie en inschrijven