Cursusaanbod

Het cursusaanbod voor najaar 2017 bestaat uit een combinatie van klassiekers, een cursus die we voor de derde keer aanbieden en een nieuwe cursus.
We starten met de nieuwe cursus 'Stressmanagement en faalangstbegeleiding'. Daarna volgt de cursus 'Keuzebegeleiding'. Eerder werd deze cursus in het voorjaar aangeboden. De cursus 'Het opzetten van cursussen, workshops en groepsbegeleiding' bieden we voor de derde keer aan. We sluiten najaar 2017 af met de klassieker 'Eerstejaarsproblematiek'.
 
Heb je zelf kennis en ervaring die je wilt delen met collega's in de vorm van een workshop of training? Neem dan contact op via het contactformulier op de website.

Keuzebegeleiding, algemeen

9 november 2017 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Een deel van de vragen van studenten die op je spreekuur komen gaan over keuzes maken. Soms volstaat het geven van informatie als begeleiding, soms een advies, maar er zijn ook studenten die daarmee niet geholpen lijken te zijn. Het is soms het kiezen zelf wat lastig voor ze is. Het begeleiden van deze studenten kan veel tijd kosten en soms ook frustrerend zijn.

In deze training wordt aandacht besteed aan het herkennen van verschillende soorten keuzes en achterliggende problematiek.

Meer informatie en inschrijven

Het opzetten van cursussen, workshops en groepsbegeleiding

10 november 2017 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Groepsbegeleiding waarin studenten ervaringen uitwisselen en het gevoel krijgen niet de enige te zijn met hun probleem, vormt een meerwaarde op de individuele begeleiding van studenten. In deze cursus leer je hoe je diverse vormen van groepsbegeleiding kunt opzetten en inzetten. 

Meer informatie en inschrijven

Eerstejaarsproblematiek

24 november 2017 Utrecht De psyche

Aan het begin van het eerste studiejaar willen we zo snel mogelijk weten of een student op z'n plek zit bij de opleiding. Vaak zijn de eerste toetsresultaten het moment waarop dit blijkt. Bij slechte resultaten kunnen er echte diverse oorzaken zijn. Deze cursus geeft inzicht in de veel voorkomende probleemgebieden en leert je daarover het gesprek met studenten aan te gaan. 

Meer informatie en inschrijven