Cursusaanbod

Het cursusprogramma voor 2019 heeft het grootste aanbod tot nu toe. Er zijn maar liefst 11 cursussen, waaronder 5 die voor het eerste gegeven worden. Natuurlijk komen klassiekers ook weer terug.

De klassiekers die we in 2019 aanbieden zijn 'Oplossingsgerichte gesprekstechnieken', 'Eerstejaarsproblematiek', 'Adviesvaardigheden', 'Succesvol Studeren' en 'Keuzebegeleiding'. De cursussen 'Stressmanagement' en 'Begeleiden van veranderingsprocessen' hebben we eerder tot grote tevreden aangeboden en krijgen nu ook weer een plekje in het cursusprogramma.

De nieuwe cursussen zijn, 'Systeemdenken', 'Ware kracht', 'Intervisie' en 'Begeleiden van internationale studenten'. Heb je interesse in een van deze cursussen, schrijf je dan snel in. Waar we doorgaans 5 weken voor aanvang van een cursus besluiten of die definitief door zal gaan, zullen we bij deze cursussen eerder de knoop doorhakken.

Heb je zelf kennis en ervaring die je wilt delen met collega's in de vorm van een workshop of training? Neem dan contact op via het contactformulier op de website.

Stressmanagement en Faalangstbegeleiding, 2019

16 september 2019 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Deze cursus is volgeboekt. 
---------------------------------------


In de top 8 van ‘meest voorkomende psychische klachten onder studenten’ staat stress op de derde plaats (onderzoek Landelijke studentenvakbond 2013). Niet verwonderlijk dat studieadviseurs steeds vaker te maken hebben met studenten die kampen met stress- en burn out klachten en die onderpresteren als gevolg van stress.

Meer informatie en inschrijven

Begeleiding in veranderingsprocessen

26 september 2019 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Deze cursus is volgeboekt
--------------------------------------------------------

Je kunt als studieadviseur een cruciale schakel vormen tussen student en opleiding. In deze cursus voor de ervaren studieadviseur leer je hoe je met jouw inzichten en vaardigheden een professionele bijdrage kunt leveren aan de continue verbetering van de kwaliteit van de opleiding.

Meer informatie en inschrijven

Intervisie

17 oktober 2019 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Intervisie is een georganiseerde, gestructureerde uitwisseling tussen medewerkers uit het
zelfde vakgebied met als doel deskundigheidsbevordering en de kwaliteit van het werk te
verbeteren.

Meer informatie en inschrijven

Succesvol studeren

8 november 2019 Utrecht De studie

Deze cursus is volgeboekt
________________________

Je wordt veelal als eerste geconfronteerd met de problemen van studenten. Vaak schuifelen ze binnen met neergebogen hoofd. Ze komen niet verder dan “Het gaat gewoon niet”. De student weet zelf niet wat daaraan ten grondslag ligt, laat staan wat hij/zij er aan moet doen. Het is dan jouw moeilijke taak om er achter te komen waarin de student tekort schiet en te bepalen wat gedaan moet worden.

Meer informatie en inschrijven

Interculturele communicatie

12 november 2019 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Deze cursus is volgeboekt

_________________________________

Meer informatie en inschrijven

Keuzebegeleiding

21 november 2019 Utrecht Begeleiding en gespreksvoering

Deze cursus is volgeboekt
___________________________________________________

Een deel van de vragen van studenten die op je spreekuur komen gaan over keuzes maken. Soms volstaat het geven van informatie als begeleiding, soms een advies, maar er zijn ook studenten die daarmee niet geholpen lijken te zijn. Het is soms het kiezen zelf wat lastig voor ze is. Het begeleiden van deze studenten kan veel tijd kosten en soms ook frustrerend zijn.

In deze training wordt aandacht besteed aan het herkennen van verschillende soorten keuzes en achterliggende problematiek.

Meer informatie en inschrijven