Blog, nieuws en actualiteiten

Lees hier meer over de ervaringen van studieadviseurs, wijzigingen in wet- en regelgeving, cursussen of de nieuwste boeken en interessante websites.

LT-planning

LT-planning

18 april 2019 Klaar Vernaillen 7656 0

Gedurende de jaren dat je werkt kun je verschillende gewoontes ontwikkelen. Om meer structuur in je werk te brengen, aantekeningen te maken, je planning in de gaten te houden, … Je kunt er vast wel een paar bedenken. En de ene gewoonte is succesvoller en houdt langer stand dan de andere.

Curling Parent vs. Prestatiemaatschappij

Curling Parent vs. Prestatiemaatschappij

2 april 2019 Elly Klijsen 1848 0

Er zijn twee ‘modetermen’ waar je tegenwoordig bijna niet meer om heen kunt, zo ook niet in je werk als studieadviseur: de ‘Curling Parent’ vs. de ‘Prestatiemaatschappij’. Het start vaak al vroeg. Een gemiddelde aflevering van de Luizenmoeder is niet eens per se zo dik aangezet, waarbij de curling ouders de juf voor en na school claimen om alle speciale wensen van hun zoetje te bespreken, verwoede pogingen doen alle obstakels en mogelijk nare ervaringen weg te bezemen. ‘Ben je je fruit vergeten, lieverd? Geen probleem mop, mama rijdt er gauw om, ze komt gewoon wat later bij haar vergadering.’